Χιλιάδες αγρότες στη μηχανοκίνητη πορεία προς την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

Χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο Δασαρχείο Ρεθύμνου που τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Τρίτη, απ’ όπου και ξεκίνησαν την μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία προς την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

Συμπαραστάτες στους αγρότες ήταν εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στον αγώνα κατά των δασικών χαρτών.

Στην πορεία προς την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου προπορεύτηκαν τα γεωργαλίδικα άλογα με τους μοτοσικλετιστές, ακολούθησαν δεκάδες τρακτέρ και εκατοντάδες αγροτικά αυτοκίνητα.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία της Σοχώρας, μπροστά το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι χαιρετισμοί.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου, Γιώργος Βενιεράκης πήρε το λόγο, τονίζοντας ότι οι αγρότες απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα, υπογραμμίζοντας ότι τον έντιμο αγώνα που ξεκίνησαν θα τον συνεχίσουν μέχρι τέλους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανώλης Χναρης που επεσήμανε ότι εξαρχής η περιφέρεια έκρινε ότι ο χάρτης που αναρτήθηκε είναι απαράδεκτος και ζήτησε να αποσυρθεί και να διορθωθεί.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο νομικός σύμβουλος του συντονιστικού οργάνου Νίκος Κοτζαμπασάκης που ανέφερε ότι το ζήτημα των δασικών χαρτών δεν είναι μόνο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα, είναι εθνικό ζήτημα, ενώ κάλεσε την πολιτεία να λύσει εδώ και τώρα το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, ο δήμος Ρεθύμνου και η εφορία Ρεθύμνου έκλεισαν ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Μετά τους χαιρετισμούς οι αγρότες ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.

 

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:Rethemnos News