Ανεμογεννητριάδες χορηγοί ορεινού τρεξίματος στα μονοπάτια της Άνδρου μας

Μάθαμε ότι στο Andrus Beer Trial Race Festival ανακηρύχθηκε Bronze χορηγός η ΔΕΗ Ανανεώσιμες….
Η εταιρεία που στόχος της είναι να τοποθετεί ανεμογεννήτριες στα βουνά καταστρέφοντας τα  δημοφιλή μονοπάτια του νησιού μας, με τις δαντελωτές πανέμορφες πέτρινες στίμες, η οποία επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της αγόρασε πρόσφατα το αιολικό πάρκο στο Φραγκάκι σε περιοχή NATURA, με τις τόσες αυθαίρετες κατασκευές.


Που στην προσπάθειά της για να εγκαταστήσει αντίστοιχο πάρκο στο Καλιβάρι, σχεδίασε την απόβαση των ανεμογεννητριών σε μία από τις καλύτερες χαρακτηρισμένες (από τον ΕΟΤ) παραλίες της Ελλάδας, περιοχή NATURA και η μόνη κόκκινη και απαγορευμένη περιοχή της   Άνδρου, όπου φυσικά δεν της εγκρίθηκε ΑΕΠΟ, ενώ η ΡΑΕ ακύρωσε ότι έγκριση και άδεια της είχε χορηγηθεί.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι προσπάθησε δύο φορές να μεταφέρει τις προς ανακύκλωση άχρηστες ανεμογεννήτριες του 1997 από τα Ψαρά στην Άνδρο, παραπλανώντας τις Υπηρεσίες ότι «τάχα» ήσαν ανταλλακτικά για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χώρα, όπου εκατοντάδες Ανδριώτες απέτρεψαν να γίνει το νησί μας χωματερή ανεμογεννητριών.

Δεν είναι πάλι τυχαία η προσπάθειά της να γίνει χορηγός και στην πρωτοπόρα εκδήλωση Ορεινού Αγώνα στα Κορθιανά μονοπάτια της Αndros Trail Race που διοργάνωσε η OneFootForward της Αριάνας Μασέλου το 2021, όπου δεν έγινε αποδεκτή:

«Ευχαριστώντας και εκτιμώντας κάθε προσπάθεια του Δήμου Άνδρου να διευκολύνει και να υποστηρίξει τη μεγάλη αυτή αθλητική και φυσιολατρική δράση, που τελεί υπό την αιγίδα του, ο επιχειρηματικός χαρακτήρας του προτεινόμενου χορηγού έρχεται αντίθετα με τις θέσεις της Διοργάνωσης ως προς την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί αλλά κυρίως με την ιδιοσυγκρασία των ίδιων των αθλητών».

Φωτο: Αndros Trail Race που διοργάνωσε η OneFootForward της Αριάνας Μασέλου

Δηλαδή, εκεί που θα τρέξουν οι αθλητές φίλοι του βουνού και των μονοπατιών, να υποχρεώνονται να προβάλουν την εταιρεία που δεν τα σέβεται??
Θα πρέπει  και ο τωρινός αγώνας που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου να πάρει θέση και να αποτρέψει την διαφήμιση τέτοιου χορηγού.