ΕΦΣΥΝ: Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στην Άρδακτο –

Κάτοικοι από τα χωριά και την πόλη του Ρεθύμνου έστειλαν πίσω στην Αθήνα τα μηχανήματα που θα έστηναν νέες ανεμογεννήτριες στα βουνά τους

Δεκτά έγιναν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνης τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Αγίου Βασιλείου και δημοτών ενάντια στην εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών στον Άρδακτο.

Η αίτηση αφορούσε στη χορήγηση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης κάθε εργασίας τοποθέτησης τριών ανεμογεννητριών στον οικισμό Άρδακτος, στην θέση Νοτικό-Κοπρινό, με την Έδρα να ορίζει προθεσμία 50 ημερών για την άσκηση κύριας αγωγής.

«Κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη η οποία είναι μάλλον είναι η πρώτη στην Ελλάδα» δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης, επισημαίνοντας: «Έχουμε συνέχεια στον κοινό μας αγώνα. Είμαστε όλοι μαζί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο είναι αντίθετο με την εγκατάσταση των ΒΑΠΕ στην περιοχή μας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε».

Ο κ. Ταταράκης έκανε επίσης λόγο για αμερόληπτη απόφαση της δικαιοσύνης, η οποία αποκαθιστά το περί δικαίου αίσθημα, όπως είπε, ενώ συμπλήρωσε: «Οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες βρίσκονται μόλις 180 έως 350 μέτρα από το όριο του οικισμού, ενώ το νέο χωροταξικό προβλέπει 500 μέτρα. Πρόκειται λοιπόν για ένα οικολογικό έγκλημα που θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, με σοβαρές κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών