ΕΦΣΥΝ: ΜέΡΑ25: Η «προετοιμασία» της Μητσοτάκης Α.Ε. φάνηκε με μεγάλο μέρος της Αττικής να κατακαίγεται

ΕΦ.ΣΥΝ.

Σφοδρή επίθεση από το ΜέΡΑ25 για την πύρινη λαίλαπα στην βορειανατολική Αττική με το κόμμα να υπογραμμίζει πως είχε προειδοποιήσει αλλά η κυβέρνηση καθησύχαζε και τώρα οι πυρκαγιές την διαψεύδουν ξανά.

Το κόμμα καλεί έστω και τώρα την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, στην προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, μέσων και υποδομών για να μην ζήσουμε και φέτος μία ακόμα Βόρεια Εύβοια, όπως επίσης να κηρυχθούν αναδασωτέες και να απαγορευτεί η δόμηση και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών, σε όλες τις καμένες εκτάσεις.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει πως στις 27 Ιουνίου ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Κλέων Γρηγοριάδης, έθετε στους αρμόδιους υπουργούς «το ζήτημα της ετοιμότητας της για την φετινή αντιπυρική περίοδο ρωτώντας τους: τι ακριβώς έπραξε η Κυβέρνησή στο πλαίσιο της πρόληψης των πυρκαγιών για το φετινό καλοκαίρι; Αν έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί δασών κι αν ναι, σε ποιο βαθμό και από ποιον, από ποιους; Ποιος ο αριθμός προσωπικού της Πυροσβεστικής συγκριτικά με την περσινή αποτυχημένη, εκ των πραγμάτων και εκ των αποτελεσμάτων, χρονιά; Πόσοι πυροσβέστες προσελήφθησαν και αν προσελήφθησαν, είναι έτοιμοι να αναλάβουν υπηρεσία άμεσα; Πόσοι εποχικοί μονιμοποιήθηκαν; Και τέλος, ποιος είναι ο αριθμός των διαθέσιμων και λειτουργικών τεχνικών μέσων που διατίθενται για πυρόσβεση και πόσο αυξήθηκαν αυτά, τα μέσα δηλαδή που διατίθενται, από την περσινή χρονιά;

»Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνάς, μας διαβεβαίωνε τότε πως έχει υπάρξει η σχετική προετοιμασία και πως η Κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε φέτος να μην ξαναζήσουμε όσα τραγικά είδαμε πέρυσι. Η “προετοιμασία” της Μητσοτάκης Α.Ε. δυστυχώς, ήδη “φάνηκε” από χθες, με μεγάλο μέρος της Αττικής να κατακαίγεται και πάλι, χωρίς αρχικά οι μετεωρολογικές συνθήκες να δικαιολογούν αυτή την εξάπλωση, ενώ πολλές είναι και πάλι οι καταγγελίες πολιτών για υδροφόρες και οχήματα που δεν προχωρούσαν σε κατάσβεση περιμένοντας κάποια “εντολή”».

Το κόμμα σημειώνει πως «προφανώς αυτή τη στιγμή προέχει η κατάσβεση της φωτιάς και ο νους μας είναι με τους κατοίκους της περιοχής και όλες και όλους όσες/ους δίνουν την μάχη αυτή. Δεν μπορούμε όμως να μην σκεφτόμαστε το γεγονός ότι έχει υπάρξει μια διαχρονική αποψίλωση της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη μάλιστα να καταστέλλει με ΜΑΤ και να βρέχει με Αύρες τους εποχικούς πυροσβέστες που ζητούσαν πέρυσι την μονιμοποίηση τους.

»Η κλιματική αλλαγή είναι δεδομένη, όμως και η εγκληματική πολιτική της σημερινής και διαχρονικά των μνημονιακών Κυβερνήσεων, που υποβάθμισαν μεταξύ όλων των άλλων σε μεγάλο βαθμό και την πολιτική προστασία, οδηγεί στον εκρηκτικό αυτό συνδυασμό που ξαναβλέπουμε δυστυχώς και φέτος».

Live η ενημέρωση με όλες τις εξελίξεις από την efsyn.gr

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών