Μαζί για την Άνδρο: ‘’ Μετά της 25ης Μαρτίου 2024 το περιστατικό…

Μαζί για την Άνδρο: ‘’ Μετά της 25ης Μαρτίου 2024 το περιστατικό...

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ: ‘’ Μετά της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ το περιστατικό , είναι ακόμα πιο επίκαιρη η πρόταση μας για συνεννόηση και συνεργασία για τα σκουπίδια.’’
Από τη δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ’’ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
΄΄ Το συμβάν της 25ης Μαρτίου στη Σταυροπέδα, δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση και αναπαραγωγή μιας αρνητικής εικόνας που θα έχει ως παράπλευρη απώλεια την Άνδρο.
Το συμβάν της 25ης Μαρτίου στη Σταυροπέδα προσφέρεται για προβληματισμό αλλά και την υιοθέτηση μιας άλλης συμπεριφοράς από όλους.
Καθιστά ακόμα πιο επίκαιρη την πρόταση του Δημήτρη Λοτσάρη.
Η παράταξη μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ πιστεύει ότι να πάρουμε αποφάσεις, όλοι μαζί, για τα σκουπίδια.
Την πρόταση του Δημήτρη Λοτσάρη και της παράταξης μας, την θέτουμε στην κρίση όλων των πολιτών της Άνδρου.
Είναι μια πρόταση που παραμένει στο τραπέζι και αυτό ισχύει για τον κ.Σουσούδη. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να δεχθεί να συζητήσουμε αυτή την πρόταση και αν θέλει να την εμπλουτίσει και ο ίδιος με τις δικές του ιδέες , αν έχει και τις ιδέες και τη διάθεση.
Υπενθυμίζουμε ότι είναι μια πρόταση τεσσάρων σημείων:
1ον) Να ζητήσουμε από το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ, Γραφάκο και το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ κ.Διδασκάλου να συνεχίσει η λειτουργία του δεματοποιητή στον ίδιο χώρο, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου ΧΥΤΥ. Δηλαδή μόνο για τους 18 μήνες που απαιτούνται ως χρόνο ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του.
2ον) Να απαιτήσουμε από τον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΥ,που έχει ήδη δημοπρατηθεί.
3ον) Εάν το ΚΑΣ αρνηθεί να παρατείνει το χρόνο λειτουργίας του δεματοποιητή στον ίδιο χώρο, τότε να κινηθούμε άμεσα και σε πνεύμα συνεννόησης για την αδειοδότηση νέου χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής γιατί τα πράγματα θα καταστούν οριακά.
4ον) Ως έσχατη αλλά αναγκαία λύση θα μπορούσε να είναι η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Άνδρου με μία όμως προϋπόθεση: επειδή η μεταφορά απορριμμάτων έχει υψηλό κόστος, δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι δημότες με αύξηση των τελών. Να ζητήσουμε να καλυφθεί το κόστος με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Πηγή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Archives – Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου