Μητσοτάκης: όχι σε μεγάλες ανεμογεννήτριες σε ψηλά βουνά και σε περιοχές με οργανωμένη αντίδραση

Δήλωση σωτήρια για τα Άγραφα

Δεν πρόκειται να γίνουν μεγάλες ανεμογεννήτριες… όπου έχουμε οργανωμένη αντίδραση είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους των 33 ορεινών μικρών Δήμων.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έθιξαν και οι Δήμαρχοι των Δήμων Λ. Πλαστηρα, Αργιθέας και Αγράφων εκφράζοντας την αντίθεση των Δημοτικών Συμβουλίων και των τοπικών κοινωνιών στην εγκατάσταση αιολικών στην περιοχή των Αγράφων.

«Ειναι δεδομένο οτι δεν θα φτιαχτούν μεγάλες ανεμογεννήτριες σε ψηλά βουνά με υποδομές που ουσιαστικά καταστρέφουν το βουνό προκειμένου να φθάσουν οι ανεμογεννήτριες. Θα επιχειρήσουμε να συγκεντρώσουμε το δυναμικό μας σε περιοχές που έχουν ήδη ανεμογεννήτριες και σε περιοχές που οι τοπικές κοινωνίες είναι πιο φιλικές στην εγκατάσταση τους» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να τοποθετηθούν μεγάλες ανεμογεννήτριες σε περιοχές που έχουμε οργανωμένη αντίδραση- καθολική αντίδραση».

Να δούμε βεβαίως αν η εν λόγω δέσμευση θα μετουσιωθεί και σε πράξη…
Οι μαζικοί φορείς και συλλογικότητες του Ν. Καρδίτσας και η τοπική κοινωνία θα… επαγρυπνεί για τη διαφύλαξη των ιστορικών και μοναδικής φυσικής ομορφιάς Αγράφων, από τα βιομηχανικά πάρκα αιολικής ενέργειας. Για τη διαφύλαξη του ορεινού όγκου που ακόμη έχει ανοιχτές «πληγές» από τον «Ιανό». Για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, ακέραιο ό,τι μας προσέφερε ως κληρονομιά η φύση…

Πηγή: Θεσσαλία TV