ΠΑΡΟΣ: ΩΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Η Τήνος μίλησε.. Και η δύναμη της φωνής των κατοίκων ανάγκασε τους υπεύθυνους να αναδιπλωθούν… Η προσπάθεια για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Τήνο έχει παγώσει για την ώρα, ενώ τη σκυτάλη όπως βλέπουμε παίρνουν οι κάτοικοι της Πάρου, που έχουν άλλωστε και παράδοση… Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα βγουν στο …δρόμο για τη συγκεκριμένο θέμα… Το είχαν κάνει με επιτυχία στο παρελθόν, άλλωστε είναι ακόμη στα δικαστήρια, οπότε ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Και σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο, θα γίνει συνάντηση φορέων του νησιού για οργανωτική προετοιμασία εκδήλωσης ενάντια στη προσπάθεια εγκατάστασης 22 (σε πρώτη φάση) ανεμογεννητριών στα βουνά της Πάρου…

Αναλυτικά η πρόσληση από την Δημοτική Επιτροπή κατά των Ανεμογεννητριών αναφέρει: 
Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας,
Στο παρελθόν κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στα νησιά μας. Αντισταθήκαμε σθεναρά σε εκείνους που επικαλούμενοι την προστασία του περιβάλλοντος θέλουν να μετατρέψουν τις Κυκλάδες σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ενέργειας, χωρίς να σέβονται την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά μας. Παρά την «λάσπη» που δεχτήκαμε, αποδείξαμε ότι δεν είμαστε εναντίον των ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας, αλλά υπέρ ενός κεντρικού σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη του τις ιδιομορφίες κάθε τόπου, με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον. Ενός σχεδιασμού που αντιμετωπίζει την ενέργεια ως ανάγκη και κοινωνικό αγαθό και όχι σαν μέσο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις και δεδομένα, που απαιτούν να θυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε εδώ, ενωμένοι, παρόντες, ανυποχώρητοι και βροντοφωνάζουμε:
Στα δικά μας τα βουνά δεν επιτρέπουμε την καταστροφή.
Με αυτές τις σκέψεις αγκαλιάσαμε την ιδέα μιας εκδήλωσης – πεζοπορίας, και όχι μόνο, στις 16 Φεβρουαρίου προς τον χώρο των ανεμογεννητριών στις Καμάρες για να προβάλλουμε το τι θα συμβεί αν τοποθετηθούν οι 22, σε πρώτη φάση, ανεμογεννήτριες στα βουνά μας.  Όπως  είναι κατανοητό η επιτυχία μιας τέτοιας εκδήλωσης έχει πολύ μεγάλη σημασία για το μέλλον του νησιού μας. Για το λόγο αυτό την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30 στο Δημαρχείο θα γίνει συνάντηση όλων των φορέων του νησιού για την οργανωτική προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης.
Σας περιμένουμε όλους!!!

Κ. Μητσοτάκης για τις ανεμογεννήτριες στην Πάρο: «Μείζον ζήτημα η παρέμβαση στο τοπίο…» (Βίντεο)