ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ GREEK WINDPOWER ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ

Με Απόφαση της Δ’νσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ !!!!!

Στις 5/1/2022 η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών Ανακάλεσε την άδεια χρήσης Αιγιαλού από την εταιρεία που κατασκευάζει τον αιολικό σταθμό στο Φραγκάκι την Greek WindPower, λόγω μη τήρησης των όρων και προϋποθέσεων, που είχαν τεθεί στην εγκριτική απόφαση.
Και συγκεκριμένα: “Έχουν κατασκευαστεί με διαφορετικά υλικά από αυτά που προβλέπονταν στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, βάσει της οποίας εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι με την …. απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας και σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε η προαναφερόμενη απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας & Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ήτοι από κυβόλιθους σκυροδέματος, αμμόσακους, σιδερένια ελάσματα, σκυροδέτηση κ.λ.π., αντί των προβλεπόμενων ξύλινων δοκαριών …”.

Μα είναι γνωστό ότι η εταιρεία έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εξαπατήσει όλες τις υπηρεσίες και τα δικαστήρια για να της εγκριθεί η ΑΕΠΟ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).
Με βάση την αμφισβητούμενη ΚΥΑ (του 2012) που εκκρεμεί ακόμα μέχρι σήμερα η Απόφαση νομιμότητάς της από το ΣτΕ, για να εγκατασταθεί αιολικός σταθμός σε περιοχή NATURA 2000.
Να παρουσιάσει ψευδείς περιβαλλοντικές πληροφορίες, στους χάρτες που υπέβαλε, για τον Σπιζαετό και την Ορνιθοπανίδα της περιοχής, όπου έδειχναν την φωλιά του Σπιζαετού και την περιοχή του ενδιαιτήματος …. στην Χώρα.
Να έχει μηνύσει φορείς και κατοίκους του νησιού πάλι με ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες.
Σε συγχορδία με υπηρεσίες προσπάθησε να ανατρέψει τους Περιβαλλοντικούς Όρους του ΥΠΕΝ και την απόφαση του ΣτΕ για απαγόρευση εργασιών την περίοδο Αναπαραγωγής του Σπιζαετού.
Ο μελετητής της εταιρείας και η ίδια η εταιρεία έχουν διαστρεβλώσει τις έγκυρες και επίσημες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ευρωπαϊκών Ορνιθολογικών Εταιρειών για την Αναπαραγωγή του Σπιζαετού.
Όλες οι εγκρίσεις που πήρε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στα τέλη του 2021 μέχρι και αυτή την ίδια εγκατάσταση, έγιναν χωρίς τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες και οι οποίες ανέτρεψαν όλες τις εγκρίσεις της ΑΕΠΟ, και είναι μία υπόθεση που εκκρεμεί η έκδοση της Απόφασης από το ΣτΕ.
Και φυσικά το “κερασάκι” των αυθαιρεσιών ήρθε με την πρόσφατη απόφαση ανάκλησης χρήσης του Αιγιαλού, που αυτές τις παρανομίες των εργασιών της εταιρείας εξυμνούσε με περισσή παρρησία ο κιτρινιάρης του νησιού, για να δούμε τώρα τι άλλη συκοφαντία θα σκαρφιστεί αυτή η “ομήγυρης”.
Άνδρος 7/1/2022
Κίνηση Πολιτών Save Andros

Κατεβάστε την απόφαση εδώ