Ανταπόκριση από Τήνο & τι ΔΕΝ κάνουν οι κύριοι Δήμαρχος & Έπαρχος Άνδρου

Τα ακόλουθα links αφορούν τη γειτονική επικαιρότητα από 19-23/5/2020 όπου πολίτες της Τήνου απέτρεψαν έργα σκυροδέτησης βάσεων ΑΓ παρουσία των ΜΑΤ με ότι επακολούθησε. Δεν ήταν μια χούφτα άνθρωποι. Ήταν εύρος κόσμου με τη συμπαράσταση των τοπικών αρχών που υπερασπίστηκαν ως πατριώτες τα ιδανικά τους για τον τόπο τους. Από την Τήνο που είναι σε όλους γνωστή για το τοπίο της και τα υπέροχα χωριά της, που ανέκαθεν δέχεται τεράστιες ροές εκκλησιαστικού τουρισμού και που τα τελευταία χρόνια αναπλάθει υποδειγματικά την ταυτότητα της ως πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, γευσιγνωστικό, κλπ προορισμό. Από το γειτονικό νησί το οποίο δε ζει μόνο για το καλοκαίρι, αλλά ακμάζει ολοχρονίς και οι άνθρωποι που ζουν εκεί πληθύνονται και προοδεύουν με ποικίλους τρόπους.

Το σύνολο των παρακάτω πληροφοριών και συνδέσμων έχει γίνει γνωστό στους κυρίους Λάσκαρη και Λοτσάρη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και δεδομένων των κατά καιρούς δηλώσεων τους ήταν αναμενόμενο να εκφράσουν κάποια δήλωση στήριξης στους συναδέλφους τους στην Τήνο και τους πολίτες της. Κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ!

Να θυμίσουμε κι από αυτό το βήμα την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, προκειμένου ο Δήμος Άνδρου, να συνταχθεί μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσον αφορά στο αίτημά της για αναστολή όλων των αδειοδοτήσεων αιολικών πάρκων, έως ότου διαμορφωθεί ένα αποδεκτό Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις ΑΠΕ. (βλέπε εδώ). Αργότερα πάλι με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου συστάθηκε η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα.

Από το άρθρο του Θέμη Ροδαμίτη (βλέπε εδώ):

[…] Θα έπρεπε να υπάρχει ένα σχέδιο μακράς διάρκειας για το τι πρέπει να γίνει και τι να αποφευχθεί στο νησί. Τι είναι προς όφελος των ανθρώπων και της διαφύλαξης του πολύτιμου πλούτου, του πολιτισμού και του μέλλοντος του.  Ναι στην ανάπτυξη όταν αυτή εξυπηρετεί τις ουσιαστικές ανάγκες, που σημαίνει ότι η τοπική κοινωνία και η κοινωνία των πολιτών δεν μπορεί να είναι απούσα από τον δημόσιο διάλογο. […] Σε σχέση με τις ανεμογεννήτριες, που αυτή τη στιγμή δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα, θα έπρεπε να είχαν μπει εγκαίρως στο τραπέζι χωροταξικά σχέδια, γεωφυσικά και τοπολογικά κριτήρια, περιβαλλοντικές συνέπειες, οφέλη και ζημίες και φυσικά με γνώμονα το κοινωνικό όφελος, την προστασία του περιβάλλοντος, την μη καταπάτηση δημόσιας και δασικής έκτασης. Κυρίως χωρίς προσωπικά συμφέροντα, μικροσκοπιμότητες κ.α. Αυτή τη στιγμή η λύση θα πρέπει να είναι η αναστολή εγκαταστάσεων, τουλάχιστον μέχρι τις δικαστικές αποφάσεις και επανεξέταση των δεδομένων που έχουν προκύψει. Λύσεις με την κοινωνία ενάντια δημιουργούν μόνο προβλήματα.[…]

Κάντε ένα κόπο και διατρέξτε τις πληροφορίες των παρακάτω συνδέσμων, αναζητήστε τις ομοιότητες και δείτε τις διαφορές. Ας δούμε πως λειτουργεί καλύτερα μια κοινωνία συντεταγμένα αλλά και το φαινόμενο στην ολότητα του. Παράλληλα παρατηρήστε μια διαφορετική ποιότητα τόσο σε αυτά που προβάλουν όσο και στο πως τα προβάλουν από την φτώχεια στην οποία δυστυχώς έχουμε συνηθίσει «’εν Άνδρω».

 

Ανδρέας Χαλάς

Μέλος της Δημοτικής

Επιτροπής Αγώνα Άνδρου

Του Δημάρχου και Δήμου Τήνου

Της Επάρχου Τήνου

Των Δημοτικών παρατάξεων της Τήνου και της Περιφέρειας

Συντονιστικό Τήνου

Του Δημάρχου Μήλου και της Μήλου

Του Δημάρχου Πάρου και της Πάρου

Από Σύρο

Από την Αμοργό

Από Σαντορίνη

Παρεμβάσεις Βουλευτών (και λοιπών υποψήφιων)

Παρεμβάσεις πολιτικών παρατάξεων και κομμάτων

Ψηφίσματα Αλληλεγγύης

2 πρόσφατα άρθρα γνώμης από τα πολλά που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς

 

 

Οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα είναι άπειρες … ενδεικτικά ρίξτε μια ματιά στην επίσημη σελίδα FB του Δήμου Σαρωνικού, στο Αντι Αιολικό Μέτωπο Καρυστίας που έπαθε και έμαθε (βλέπε εδώ) και το Αιολικό Παρατηρητήριο.

 

*φωτογραφία: Τinos Food Paths, άρθρο:https://tinostoday.gr/ert-tinos-food-paths/