ΕΦΣΥΝ: Διαμαρτυρία για τις ανεμογεννήτριες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στην αδειοδότηση εγκατάστασης 75 γιγάντιων ανεμογεννητριών ΒΑΠΕ στις προστατευόμενες κορυφογραμμές της Δίκτης περιοχή Natura 2000, διοργανώνουν σύλλογοι και σωματεία του Οροπεδίου Λασιθίου.

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 11 το πρωΐ στην τοποθεσία Σελί Αμπέλου, ακριβώς στη βορεινή είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου.

«Όλοι μαζί, πολίτες, κάτοικοι, σύλλογοι, τοπικοί φορείς, ενωμένοι, πρέπει να δώσουμε το παρόν σε αυτόν τον αγώνα για να προστατέψουμε τα βουνά και την φύση του τόπου μας», αναφέρεται στο κοινό κάλεσμα των συλλόγων.

«Καλούμε το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης που θα γνωμοδοτήσει για την διαχείριση των περιοχών NATURA 2000 να συνταχθεί με την ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και να απορρίψει τα σχέδια επιχειρηματικών συμφερόντων που για τα κέρδη τους έβαλαν στόχο να καταστρέψουν το φυσικό κάλος της περιοχής μας και όλης της Κρήτης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η διαμαρτυρία συνυποστηρίζεται από τους εξής συλλόγους: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΥΧΡΟΥ «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΖΕΡΜΙΑΔΩ , ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ «Η ΑΛΟΙΔΑ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ «ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΟΜΟΥΡΙ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΜΑΚΕΤΩ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΩΤΩΝ ΛΑΣΙΘΙΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ «Ο ΔΙΑΣ», ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών