ΕΦΣΥΝ: Η «ΑΡΣΥ» και το βρόμικο παιχνίδι της απολιγνιτοποίησης στη Δ. Μακεδονία

ΕΦΣΥΝ: Η «ΑΡΣΥ» και το βρόμικο παιχνίδι της απολιγνιτοποίησης στη Δ. Μακεδονία

«Είναι πολλά τα λεφτά» που αναμένουν να βγάλουν από τη Δυτική Μακεδονία οι μεγιστάνες της ενέργειας για να αφήσουν τις εκλογές αυτής της περιφέρειας στην τύχη τους. Δεκάδες δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών κύκλων.

Δεν έχουν πρόβλημα, βεβαίως, με τους τρεις απολύτως συστημικούς υποψηφίους, τον νυν περιφερειάρχη, Γ. Κασαπίδη, πρώην βουλευτή κι εκλεκτό της Ν.Δ., τον επίσης πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Γ. Αμανατίδη, που εμφανίζεται ως «αντάρτης» τώρα, και την «τεχνοκράτισσα» Γ. Ζεμπιλιάδου, άνθρωπο του βαθέος ΠΑΣΟΚ της περιοχής. Και οι τρεις έχουν στηρίξει μνημόνια και υπηρετήσει μνημονιακές κυβερνήσεις ως πιστοί στρατιώτες και στρατιωτίνες του ευρωσυστήματος και της ελίτ της χώρας, με την οποία γνωρίζονται πολύ καλά.

Οι καπιταλιστές της ενέργειας έχουν πρόβλημα ιδιαίτερα με το περιφερειακό σχήμα «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία», την ΑΡΣΥ όπως είναι ευρέως γνωστή.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Επικεντρώνουμε στους κύριους:

Πρώτο, γιατί αποκαλύψαμε το βρόμικο παιχνίδι των Αμερικανών και του Μητσοτάκη που με την «απολιγνιτοποίηση» δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή για το κλίμα, αλλά οργάνωναν την εισαγωγή στην Ευρώπη του ακριβού αμερικανικού LNG στη θέση του φτηνού ρωσικού φυσικού αερίου και των πανάκριβων βιομηχανικών ΑΠΕ από την Ε.Ε. Γι’ αυτόν τον σκοπό δεν δίστασαν να οργανώσουν και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θύματα οι λαοί εκεί με τους χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους και εδώ οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες της ΔΕΗ, μαζί με όλο τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας, που είδαν τον «ξαφνικό θάνατο» της απολιγνιτοποίησης να έρχεται κατά πάνω τους καβάλα στο άλογο της… «δίκαιης πράσινης μετάβασης».

Δεύτερο, γιατί η ΑΡΣΥ και οι αγωνιστές της μπήκαν μπροστά στους αγώνες για να μη μετατραπούν τα δάση με δέντρα σε δάση με γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες και η καλλιεργήσιμη γη καθώς και τα βοσκοτόπια σε απέραντες εκτάσεις με φωτοβολταϊκά. Τα οποία για να λειτουργούν απαιτούν εργοστάσια με LNG που με τη σειρά τους επιβαρύνουν το κλίμα ακόμη περισσότερο.

Το χειρότερο για τους μεγιστάνες της ενέργειας είναι ότι αυτοί οι αγώνες άρχισαν να έχουν επιτυχίες! Πάει, ακυρώθηκαν οι χρυσοφόρες «επενδύσεις» στην Καλαμιά Κοζάνης, στα Πιέρια, στις λίμνες Πολυφύτου και Σισσανίου, στο Νυμφαίο και αλλού. Και αυτό ανοίγει την όρεξη.

Τρίτο, ακόμη περισσότερο, η ΑΡΣΥ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ενέργεια ως δημόσιο αγαθό και υπό δημόσια ιδιοκτησία, με δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, με καλούς μισθούς και ασφάλεια, με προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος, που άρχισε να αγκαλιάζεται από χιλιάδες πολίτες. Αυτές οι προτάσεις και διεκδικήσεις έρχονται σε απόλυτη σύγκρουση με τους καπιταλιστές της ενέργειας και το ιερό τους δισκοπότηρο, τα κέρδη τους.

Τέταρτο, μας πολεμούν με πάθος γιατί ο εκπρόσωπός μας, με τις αιχμηρές και προετοιμασμένες παρεμβάσεις του, μετέτρεψε το περιφερειακό συμβούλιο της Κοζάνης, από τοπικό νεκροταφείο ελεφάντων για αποτυχημένους υποψήφιους και πρώην βουλευτές, σε κανονικό πεδίο μάχης υπέρ των λαϊκών αναγκών.

Ακόμα ηχεί το «εγώ δεν μασάω από τέτοια» του Πράσσου εκεί μέσα, που έγινε viral στην περιοχή, όταν τον απείλησαν με τραμπουκισμό επειδή υπεράσπισε τα δικαιώματα όλων των κατοίκων να μιλούν και να καλλιεργούν τη μητρική γλώσσα τους αλλά και γενικότερα, γιατί ο ίδιος δεν κρατούσε το στόμα του κλειστό απέναντι στην εξουσία.

Κι επειδή οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να τον φιμώσουν, κανόνισε η ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη να τον τιμωρήσει παραδειγματικά ξυλοκοπώντας τον μαζί με τους κατοίκους της Καλαμιάς που αντιστέκονταν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σχεδόν μέχρι τα σπίτια τους.

Κι αφού δεν μπόρεσαν με το ξύλο να σταματήσουν τους αγωνιστές της ΑΡΣΥ, δοκίμασαν την εξαγορά υποψήφιων συμβούλων. Κι όταν είδαν ότι και αυτό δεν πιάνει, έβαλαν σε ισχύ την αποσιώπηση από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Οταν κατάλαβαν ότι σχεδόν και οι πέτρες μας γνώριζαν, οργάνωσαν δημοσκοπήσεις της πλάκας όπου «ξέχασαν» να βάλουν το όνομα του Στέφανου Πράσσου.

Κι όταν κατεξευτελίστηκαν με τα επαρχιώτικα κόλπα τους, όταν είδαν ότι και ο κόφτης του 3% του Βορίδη δεν φτάνει για να μας σταματήσουν, έβαλαν μπροστά το βαρύ πυροβολικό από την πρωτεύουσα: Σχεδόν άγνωστο site, θυγατρική μιντιακού ομίλου γνωστού εφοπλιστή, παράγγειλε έρευνα σε γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων με την οποία συνεργάζεται το γνωστό πανελλαδικό κανάλι του, για την πιο φτωχή γωνιά της Ελλάδας, τη Δυτική Μακεδονία.

Και ω! του θαύματος, οι τρεις καθεστωτικοί σχηματισμοί εμφανίζονται να λαμβάνουν όλοι μαζί ποσοστό 78%, η κυρία Ζεμπιλιάδου να κονταροχτυπιέται με τον κύριο Αμανατίδη στη δεύτερη θέση και να νικά κάθε αντίπαλο στον υποτιθέμενο δεύτερο γύρο, ενώ ο υποψήφιος που υποστηρίζει το ΚΚΕ να παίρνει 3% και η ΑΡΣΥ 2%!

Κι όλα αυτά με περίπου 600 ερωτηθέντες, εκ των οποίων οι 400 και κάτι τηλεφωνικά και οι περίπου 160 online. Αξιόπιστη δημοσκόπηση! Μόνο με νοικοκυρές και συνταξιούχους…

Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας γελά και παράλληλα κατάλαβε πολύ καλά ποιον ή ποια προωθούν οι «εθνικοί μας επενδυτές» και γιατί.

Και θα απορρίψει το ψευτοδίλημμα «κεντροαριστερή Ζεμπιλιάδου ή δεξιός Αμανατίδης στον β’ γύρο», που προωθεί το σύστημα για να χτυπήσει τα αριστερά ψηφοδέλτια και ειδικά την ΑΡΣΥ. Γιατί αφ’ ενός και οι δύο συμφωνούν στα ουσιαστικά και αφ’ ετέρου διότι η Ζεμπιλιάδου δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά.

Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας θα ξεπεράσει τα συστημικά όρια και πρώτα από όλα το 3%, ψηφίζοντας την «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή».

Ο σπόρος έπεσε. Ας τον ποτίσουμε λοιπόν να γίνει δέντρο!

*Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής τον Στέφανο Πράσσο
 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών