Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος “Το Γαύριο” απαντά για την μη υλοποίηση της Κομποστοποίησης  στο Γαύριο

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος "Το Γαύριο" απαντά για την μη υλοποίηση της Κομποστοποίησης  στο Γαύριο

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  «ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ»

Μετά τις επιστολές των υποψήφιων  για το  τοπικό συμβούλιο Γαυρίου ,Νίκου Κατσίκη και Μαριγγέλας Γρηγορίου  στα ανδριώτικα  sites , τα σχόλια συγκεκριμένου site και  οι  απαξιωτικές  αναφορές  για τον σύλλογο μας  (η παρέα του κ. Χέλμη, ψεύτικα δάκρυα, γραπτά σεντόνια κ.α.) με αφορμή την επιστολή  μας στις  7/2/2022, στα  οποία  δημοσιεύματα   μας επιρρίπτονται  οι  περισσότερες ευθύνες  για την μη υλοποίηση της Κομποστοποίησης  στο Γαύριο, με αποτέλεσμα τις δυσμενείς  επιπτώσεις  για την περιοχή,

έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

Οι 2 συντοπίτες μας που ζουν  στην περιοχή και  θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχουμε τις ίδιες  ανησυχίες  για τον τόπο μας, δεν διαμαρτυρήθηκαν  μετά τις  7/2/2022 που στείλαμε την επιστολή , αλλά τώρα με αφορμή την υποψηφιότητας τους,  εξυπηρετώντας τους στόχους  της παράταξης τους. Αυτό ως ένα βαθμό είναι  θεμιτό, αλλά  ως υποψήφιοι  οφείλουν απέναντι  στους συντοπίτες  τους  και στο σύλλογο που ανησυχούν, να δώσουν περισσότερες  και τεκμηριωμένες  απαντήσεις  στις ενστάσεις και  προβληματισμούς που θέταμε στην επιστολή μας.  Η επιθετική συμπεριφορά και ο παραταξιακός διχασμός δεν βοηθούν τους πολίτες ούτε τους υποψήφιους , ιδίως στις μικρές κοινωνίες που πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και επιδίωξη καλών σχέσεων, στοιχεία  που αποτελούν και  βασικές επιδιώξεις του συλλόγου μας.

Επίσης θέλουμε να δηλώσουμε ότι ως σύλλογος  απέχουμε από κάθε παραταξιακή προτίμηση σύμφωνα και με το καταστατικό μας .  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποιος έχει στηρίξει τον σύλλογο μας, είτε ως χορηγός είτε με άλλες ενέργειες  και ανήκει σε κάποια παράταξη δεν θα τον ευχαριστήσουμε δημόσια, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα.

Επιπρόσθετα οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ασχοληθήκαμε επισταμένα συγκεντρώνοντας  στοιχεία και πληροφορίες  ( προδιαγραφές  λειτουργίας μονάδας κομποστοποίησης κ.α.), πριν εκφράσουμε τις  αντιρρήσεις  μας, όπου  επισημάναμε  δύο απαραίτητες προϋποθέσεις : η μονάδα να είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή και να έχει γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία μετά από Διαβούλευση. Μια επανάληψη της ανάγνωσης  της προαναφερόμενης επιστολής μας  με ψυχραιμία, θα λύσει κάθε απορία για τις προθέσεις του συλλόγου, επιτελώντας  την υποχρέωση μας να παρεμβαίνουμε σε προβλήματα που μας έχουν επισημανθεί από κατοίκους της περιοχής  και ΠΟΤΕ για να εξυπηρετήσουμε παραταξιακές σκοπιμότητες .

Είμαστε λοιπόν ικανοποιημένοι  που βρέθηκε η κατάλληλη περιοχή  και έγινε η Μονάδα στο νησί  μας και ας έχουν τα οφέλη οι συμπατριώτες μας, οι Κορθιανοί.

Τέλος θα έχει ενδιαφέρον οι παραπάνω υποψήφιοι , να εκφράσουν τις θέσεις τους  για το πιο σοβαρό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής μας ,την εγκατάσταση Μονάδας Σκυροδέματος  στον Κάμπο του  Γαυρίου  και τις αρνητικές συνέπειες που θα υποστεί η ευρύτερη περιοχή .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ

Η αλήθεια σχετικά με την τοποθεσία της μονάδας κομποστοποίησης

Του Νίκου Κατσίκη

Υποψηφίου στο τοπικό Γαυρίου με τον συνδυασμό Δ. Λοτσάρη

Αυτή είναι η μονάδα κομποστοποίησης που δεν θέλατε στο Γαύριο και πήγε στο Κόρθι.  Ευχαριστώ τον κ. Χέλμη και την παρέα του για την απάντηση-επιβεβαίωση όσων έγραψα για τον κομποστοποιητή που δεν θέλατε στο Γαύριο και πήγε στο Κόρθι. Όπως ομολογείτε εσείς οι ίδιοι στην απάντηση σας:

– Απορρίψατε την θέση που πρότεινε ο Δήμος.

– Δεν προτείνατε ΚΑΜΙΑ εναλλακτική λύση-θέση.

– Δεν ζητήσατε παράταση, δεν ζητήσατε να δείτε τους καθηγητές του ΕΜΠ, δεν ήρθατε σε συνεννόηση με τον Δήμο, ώστε να μην χαθεί η δραστηριότητα από την περιοχή.

– Δεν αντιδράσατε καθόλου, δεν διαμαρτυρηθήκατε όταν η κομποστοποίηση πήγε σε άλλη περιοχή του Νησιού.

Όλα αυτά γιατί πολύ απλά εγκλωβισμένοι επί 4 χρόνια στις παρωχημένες κομματικές και παραταξιακές απόψεις σας δεν θέλατε την δραστηριότητα στην περιοχή. Ούτε αυτή, ούτε ποτέ προτείνατε καμία άλλη. Αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας από την ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου, να χαθεί οικονομική δραστηριότητα, συνέδρια, επισκέψεις, προβολή της περιοχής μας. Κάτι που συμβαίνει κατά κόρο στο Κόρθι που προβάλεται σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Εκτύπωση Τα σημερινά ψεύτικα δάκρυα και τα “γραπτά σεντόνια” που γράφετε δεν πείθουν κανέναν σήμερα. Ήρθε η ώρα το Γαύριο να γυρίσει σελίδα. Να λειτουργεί το Τοπικό Γαυρίου για όλους και όχι για τους λίγους σαν μια κλειστή ομάδα. Είσαστε ήδη παρωχημένοι. Το αύριο είναι ήδη εδώ, με κέφι, μεράκι και αγωνιστικότητα για τα “θέλω” των πολλών. Για το εμείς και όχι το εγώ!

Πηγή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Archives – Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου