Σταμάτης Κουλούρης: Ο Πιτροφός δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι η βρώμικη χωματερή της Άνδρου.

Σταμάτης Κουλούρης: Ο Πιτροφός δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι η βρώμικη χωματερή της Άνδρου.

Πολλά χρόνια τωρα σαν κάτοικοι του Πιτροφού και εγώ σαν πρόεδρος καναμε υπομονη με τα σκουπιδια στη χωματερή. Τους αγώνες μας τους ξέρει όλη η Άνδρος.
Κάναμε υπομονή γιατί βλέπαμε ότι προχωράει το θέμα για τελική λύση.
Άπο το 2019 που μαθαμε οτι τα σκουπιδια θα φυγουν γιατί ήρθαν οι εγκρίσεις και οι μελέτες δεν έχουμε δει τίποτα και τα σκουπίδια καίγονται συνέχεια.
Τα χιλιάδες δέματα έχουν όλα καεί και δεν βλέπω να γίνονται άλλα. Ανακύκλωση δεν δουλεύει και πάρα πολλά ανακυκλώσιμα πάνε στη χωματερή.
Προσπαθούμε πολλά χρόνια όλοι οι χωριανοί μου και εγώ προσωπικά έχω περάσει πολλά δικαστήρια και υπήρξα κατηγορούμενος τόσο εγώ όσο και πολλοί συγχωριανοί μου.

Όμως με απογοήτευση βλέπουμε τη τελευταία 4ετια να μη κινείται τίποτα, και για το πρόβλημα καμια ενημερωση.
Για πρώτη φορά στα χρονικά πηραμε ένα τεράστιο πρόστιμο 240.000 ευρω το οποίο σύμφωνα με την απόφαση μπήκε γιατί δεν υπήρξε συμμόρφωση από το δήμο στον έλεγχο της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας.
Και δεν φτάνουν όλα αυτά από το Πάσχα και εδώ έχουν δημιουργήσει μια νέα χωματερή στο παλαιό λατομείο Γεωργακόπουλου στη Σταυροπέδα μπροστά στα μάτια μας και στα ματια των επισκεπτών αφού φαίνεται από τα σπίτια μας και το κεντρικό δρόμο.Για όλα τα παραπάνω αφού έκανα υπομονη αποφάσισα στις 07/07/2023 στη συνεδριαση του τοπικού συμβουλίου όπου είμαι μέλος, έφερα σα θέμα το γεγονος και σα συμβούλιο πήραμε απόφαση όπου τη στείλαμε στο δήμο. Μέχρι και σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το θέμα από το δήμο.
Περιμένω από τους αρμόδιους και τους υποψηφίους του Πιτροφού του σημερινού δημαρχου να μιλήσουν και να πάρουμε απάντηση τι θα γίνει με το θέμα των σκουπιδιών και με τη νέα χωματερη που δημιουργηθηκε.
Ο Πιτροφος δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι η βρωμικη χωματερή της Ανδρου.

Κουλούρης Σταμάτης
Τοπικός Σύμβουλος Πιτροφου

Πηγή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Archives – Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου