Φραγκάκι:Τοπίο στην ομίχλη το Στενό, Νο 2, Περί τσίπας και άλλων τινών!

Η Άνδρος της Ζωής μας Περί τσίπας και άλλων τινών!!!
Κάποιοι ενοχλήθηκαν με το όρο τσίπα που χρησιμοποιήσαμε στο προηγούμενο σχόλιο μας με το ίδιο τίτλο. Βέβαια έτσι από μόνοι τους βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη χωρίς να τους ονομάζουμε εμείς (!)
Ίσως ο όρος τσίπα (ντροπή) που χρησιμοποιήσαμε να θεωρείται υπερβολικός εκ μέρους μας όταν οι άλλοι αναγνωρίζουν το δίκιο μας, ταυτίζονται με τις θέσεις μας και χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα μας, έστω και καθυστερημένα, σε αντίθεση με όσα έλεγαν και έκαναν προηγουμένως

Η όποια υπερβολή από την πλευρά μας θα μπορούσε να είχε γίνει αποδεκτή αν πριν από όλα είχε προηγηθεί ένα ΣΥΓΝΩΜΗ, ΛΑΘΟΣ εκ μέρους τους και τότε θα ήταν ειλικρινής η μεταστροφή τους και πράγματι θα υπήρχε τσίπα.
Την ίδια ώρα όμως και μέρα καταφθάνει στο στενό η παντόφλα με τις ανεμογεννήτριες και πάλι ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!!! Όλοι το ξέρανε, αλλά κανένας δεν πήρε χαμπάρι. Ούτε το τοπικό συμβούλιο, ούτε ο δήμος ούτε οι αρχές που προηγουμένως είχαν απαγορεύσει κάθε εργασία, ούτε η κοινωνία!!! Με αυτά τα δεδομένα η προηγούμενη αλλαγή στάση τους δε φαντάζει ούτε καν κακοστημένο θέατρο.
Ένα πράγμα μόνο αποτελεί. ΝΤΡΟΠΗ για όλους!!!

Πηγή: Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου