Παρουσίαση των θέσεων του Δικτύου για την αιολική βιομηχανία, την Τρίτη 14/12

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

για την παρουσίαση της έκδοσης, με τίτλο: «Το Πανελλαδικό Δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια αντικρούει τις θέσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ και του λόμπι της αιολικής βιομηχανίας».

Η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη 14/12, στις 18:00, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της Νομικής Αθήνας (είσοδος από Μασσαλίας), τηρώντας όλα τα βασικά μέτρα προστασίας. Ταυτόχρονα θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής και παρακολούθησης, μέσω της πλατφόρμας Zoom, του f/b κ.λπ

Με τη συγκεκριμένη έκδοση αντικρούονται οι θέσεις του λόμπι της αιολικής βιομηχανίας, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την προπαγανδιστική έκδοση «Η αιολική ενέργεια απαντά, η αλήθεια πίσω από τους μύθους», που υπογράφει η ΕΛΕΤΑΕΝ, ένας οργανισμός που εμφανίζεται με το «μανδύα» της επιστημονικής ένωσης, ενώ είναι ξεκάθαρα φορέας εταιρικών συμφερόντων. Το κείμενο έχει πεδίο αναφοράς μια συγκεκριμένη ενεργειακή δραστηριότητα -τις αιολικές εγκαταστάσεις βιομηχανικού τύπου, που κατακλύζουν όλη τη χώρα- και, ταυτόχρονα, την επικοινωνιακή καταιγίδα που τη συνοδεύει, στηριγμένη στην οικονομική ευρωστία των χορηγών της.

Η αντιμετώπιση των επιχειρημάτων του λόμπι της αιολικής βιομηχανίας λειτουργεί υποστηρικτικά στη δράση των συλλογικοτήτων, που εμπλέκονται στις ποικίλες ενεργειακές δραστηριότητες, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με τη βίαιη -κυριολεκτικά και μεταφορικά- υλοποίηση βιομηχανικού τύπου έργων ΑΠΕ. Αποτελεί, ταυτόχρονα, μια ψηφίδα στο μωσαϊκό των δράσεων των κινημάτων, που δεν εξαντλούνται στην αποδόμηση ενός συγκεκριμένου μοντέλου ανάπτυξης των έργων ΑΠΕ, αλλά φιλοδοξούν να ανοίξουν μια ευρύτερη συζήτηση για το σύνολο των ζητημάτων της ενέργειας, από τη σκοπιά των πολιτών και των κινημάτων.

6.12.2021

Πανελλαδικό Δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια

energynetwork2020.wordpress.com

energynetwork2020@gmail.com

f/b: Δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια