Στον αέρα η καθαριότητα του δήμου για το 2024!

Στον αέρα η καθαριότητα του δήμου για το 2024!

Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν δίστασε να τινάξει τον προϋπολογισμό της καθαριότητας και την αντίστοιχη εργολαβία, κυριολεκτικά στον αέρα, για χάρη των εκλογών.

Κανείς δεν δικαιούται να “παίζει” με την ανάγκη του πολίτη για εύρεση εργασίας. Κανείς δεν δικαιούται να πράττει με τις δικές του σκοπιμότητες και να υποθηκεύει το σημαντικό έργο της καθαριότητας για ολόκληρο το δήμο.

Τα παρακάτω γεγονότα και οι πράξεις αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις και την αλήθεια:

• Στις 23 Μαρτίου 2023, υπέγραψε με ιδιωτική εταιρεία πολυετή σύμβαση για την καθαριότητα του νησιού μας.

• Η σύμβαση προβλέπει πρόσληψη 18 υπαλλήλων, έχει διάρκεια 24 μηνών, συνολικού προϋπολογισμού 607 χιλιάδων ευρώ, όπου θα πραγματοποιήσουν 8.460 ημερομίσθια. Δηλαδή 303.500 ευρώ και 4330 ημερομίσθια ανά έτος.

• Με λίγα λόγια ο απερχόμενος κ. Λοτσάρης, του οποίου η θητεία λήγει τον Δεκέμβρη του 2023, υπογράφει πολυετή σύμβαση επηρεάζοντας τον μελλοντικό προϋπολογισμό του δήμου για 15 μήνες, μέχρι τον Μάρτιο του 2025, διαχειριζόμενος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ της επόμενης διοίκησης. Όμως δεν σταμάτησε στα παραπάνω…..

• Αντί για 18 υπαλλήλους προσλαμβάνει με εντολή του και άλλους 20, δηλαδή 38, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν ως υποψήφιοι και στον συνδυασμό του!

• Και φυσικά έτσι καταναλώνονται υπερδιπλάσια ημερομίσθια περισσότερα από τα προβλεπόμενα.

• Έτσι, μέχρι σήμερα, ο απερχόμενος δήμαρχος έχει δαπανήσει σε 8 μήνες, περισσότερα από 400.000 ευρώ, όταν θα έπρεπε για 12 μήνες να έχει καταναλώσει 303.000 ευρώ.

• Με αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό τα χρήματα τελειώνουν μόλις τον Μάιο του 2024.

Και η Άνδρος θα μείνει χωρίς υπηρεσία καθαριότητας για τους μετέπειτα 10 μήνες, δηλαδή μέχρι την Άνοιξη (Απρίλη) του 2025!!!

Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι, χρησιμοποίησε δημόσιους πόρους για να διεκδικήσει την επανεκλογή του, ενώ ταυτόχρονα στερεί συνειδητά από την επόμενη διοίκηση σημαντικούς πόρους για την καθαριότητα του 2024 και τις αρχές του 2025, υποθηκεύοντας το μέλλον του δήμου και αδιαφορώντας για τις αρχές χρηστής διοίκησης και την καλή λειτουργία του Δήμου. Ο απερχόμενος δήμαρχος εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη των ανθρώπων να δουλέψουν – οι οποίοι φυσικά και δεν γνώριζαν τις πρακτικές του. Η αδιαφορία του για τη συνέχεια στη διοίκηση του Δήμου και την ομαλή λειτουργία του, καθώς και η αλόγιστη σπατάλη πόρων, δείχνει μια ανήθικη πολιτική τακτική.

Οι προτεραιότητες και οι σκοπιμότητές του επιβεβαιώνουν τον εαυτό του ακόμα μια φορά..

Για τον συνδυασμό “Άνδρος – Ανοιχτοί Ορίζοντες”

Θεοδόσης Σουσούδης

Πηγή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Archives – Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου