ΕΦΣΥΝ: Πεζοπορική διαμαρτυρία ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Δράση του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή Natura, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Δράση με πεζοπορία στο Οροπέδιο Λασιθίου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή Πλάτη – Κορυφή Σαρακηνού – Ψυχρό, πραγματοποίησαν τα μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με πεζοπορία στην περιοχή Πλάτη (840μ)-κορυφές Σαρακηνού (1586μ)-Τούμπα Μουτσουνα (1551μ)-Ψυχρο(850μ), όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση 25 ανεμογεννητριών ισχύος 75MW με όλα τα συνοδά έργα, σε μια προστατευόμενη περιοχή Natura.

«Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου, είπε άλλο ένα μεγάλο ΟΧΙ, στη καταστροφή τών βουνών μας,στη κορυφογραμμή που περπατήσαμε! Σηκώσαμε το πανό μας και στις δύο κορυφές! Στη προστατευόμενη κορυφογραμμή αυτή (Natura 2000), σχεδιάζεται η εγκατάσταση 25 τεράστιων ανεμογεννητριών ισχύος 75MW!!! Με όλα τα συνοδά έργα (δρόμοι – δίκτυα), πού θα επιφέρουν ανεπανόρθωτη καταστροφή», αναφέρεται σε κείμενο του Πεζοπορικού Ομίλου.

Δράση του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή Natura, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Τα μέλη του Ομίλου σήκωσαν και πανό με σύνθημα: «Βουνοκορφές φωλιές αετών. ΟΧΙ χωματερές ανεμογεννητριών», κάνοντας λόγο για «καταστροφή και μαύρη ανάπτυξη».

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου:

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών