ΕΦΣΥΝ: Εκδίκαση της αγωγής των 225.000 ευρώ κατά της «Εφ.Συν.» και του Τ. Σαραντή

Φωτο: Μάριος Βαλασόπουλος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας αιολικών «WRE ΕΛΛΑΣ» κατά του δημοσιογράφου Τάσου Σαραντή και κατά της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα μας από την οποία η «WRE ΕΛΛΑΣ» απαιτεί το ποσό των 225.000 ευρώ.

Η εταιρεία κατέθεσε τη αγωγή για το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου με τίτλο «Οι ανεμογεννήτριες “γεννούν” βιομηχανία διώξεων» που δημοσιεύθηκε στις 29/12/2019 ισχυριζόμενη ότι ήταν τάχα συκοφαντικό και δυσφημιστικό γι’ αυτήν, ισχυρισμός που οι εναγόμενοι αρνήθηκαν μέσω του συνηγόρου τους Διονύση Λιβιεράτου και απέκρουσαν ως νομικά και ουσιαστικά αβάσιμο, άλλως ως καταχρηστικό. Ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του δημοσιογράφου και της εφημερίδας κατέθεσε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι προς τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα μας συνάδελφοι δημοσιογράφοι και μέλη περιβαλλοντικών κινημάτων και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών. Παρών ήταν και βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Φωτό: Μάριος Βαλασόπουλος

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών