ΕΦΣΥΝ: Ώστε «γραφικοί», Αλέξη; Μάριος Διονέλλης

«Γραφική και απαξιωμένη». Αυτή θα είναι για τον Αλέξη Τσίπρα μια 7κομματική ή 8κομματική Βουλή. Ένα τέτοιο σκηνικό θα παραπέμπει, είπε, σε «χώρες με απολυταρχικές κυβερνήσεις».

Θέλω μόνο να σε ρωτήσω αν το ανέχεσαι αυτό. Αν αντέχεις να το ακούς από κάποιον που μέχρι χθες υποστήριζε (στα λόγια) την απλή αναλογική. Το σύστημα που κατ’ εξοχήν οδηγεί σε πολυφωνική και άρα δημοκρατικότερη εκπροσώπηση των πολιτών. Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας σού λέει πως μια τέτοια Βουλή θα μοιάζει με τις χώρες που έχουν απολυταρχικά καθεστώτα. Δεν στο λέει ο Βορίδης, που θεωρεί εκ προοιμίου «ελαττωματικές» τις ιδέες της Αριστεράς. Στο λέει κάποιος που στις συγκεντρώσεις του έπαιζε ο ύμνος του ΕΑΜ.

Θα είναι γραφική η πολυκομματική Βουλή. Έτσι, χωρίς εξαιρέσεις. Στο ίδιο τσουβάλι η θρησκόληπτη ΝΙΚΗ, ο Βελόπουλος, οι Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη, οι καρδούλες της Ζωής και η αντιπολίτευση που έκαναν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

– «Γραφικός» ο Βαρουφάκης που προέβλεπε εδώ και χρόνια το ποσοστό της ύφεσης όταν ο Τσίπρας τα έβρισκε προεκλογικά με τον Στουρνάρα για να πάν’ στην ευχή τα παλιά…

– «Γραφικός» ο Κλέων Γρηγοριάδης που μηνύθηκε από τους ολιγάρχες επειδή τους έδειξε με το όνομά τους την ώρα που ο Τσίπρας δεχόταν τα συγχαρητήρια του δόκτορος Λάτση για το Ελληνικό.

– «Γραφικός» ο Κρίτωνας Αρσένης που έφερε στη Βουλή τα περιβαλλοντικά κινήματα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε εξορύξεις στις θάλασσες και ανεμογεννήτριες στα βουνά όλης της χώρας.

– «Γραφική» η Σοφία Σακοράφα που μιλούσε για τις αιματηρές πολεμικές δαπάνες οι οποίες δεν χαρίζουν ασφάλεια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφιζε φρεγάτες και Ραφάλ.

– «Γραφική» η Μαρία Απατζίδη που τα έχωνε στον Χατζηδάκη για τον αντεργατικό νόμο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφιζε τις μισές του διατάξεις αλλά και το 600άρι των σωμάτων ασφαλείας.

Ας μείνουμε εμείς λοιπόν «γραφικοί» και «απαξιωμένοι», σύντροφε Αλέξη. Κι ας βρούμε άλλο όνομα για την απαξίωση με τις 10 μονάδες διαφορά από τον Μητσοτάκη το 2019. Και ας βαφτίσουμε αλλιώς την απαξίωση με 21 μονάδες διαφορά από τον Μητσοτάκη το 2023. Πλούσια είναι η ελληνική γλώσσα, όλο και κάποια λέξη θα βρεθεί για να περιγράψει με ακρίβεια το τραύμα που αφήνεις στους αριστερούς ανθρώπους αυτής της χώρας.

* Δημοσιογράφος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών