Θεοδόσης Σουσούδης: Δεν αξίζει στο νησί μας αυτή η κατάντια.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Το νησί μας αντιμετωπίζει το τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων. Tα τελευταία χρόνια το πρόβλημα εντάθηκε και γίναμε θεατές πολλών άσχημων καταστάσεων που υποβαθμίζουν το νησί μας. Της ανυπαρξίας της δεματοποίησης, της μηδενικής ανακύκλωσης, της αχρησίας του δεματοποιητή.
Μόλις προχθές μπήκε άλλη μια φωτιά, όχι από καραβορουκέτα ούτε από αυτανάφλεξη όπως μας πληροφόρησαν ο δήμαρχος και ο δημοσιογράφος του Δ. Μπασαντής, με το γνωστό πλέον ύφος τους και ήθος τους. Δυστυχώς σε αυτή τη φωτιά οι ασυνείδητοι όποιοι και να είναι έκαψαν τον δεματοποιητή αξίας 1.000.000 ευρώ.
Και μέσα σε όλα αυτά με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τις κατηγορίες που ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης, τόσο προσωπικά σε εμένα όσο και προς όλο τον συνδυασμό, αλλά και προς όσους πολίτες μας στηρίζουν. Ο κ. Λοτσάρης με αυτή του την ανακοίνωση αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, ουσιαστικά έβαλε οριστικά την πλειονότητα των κατοίκων της Άνδρου απέναντί του.
Το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών μας αφορά όλους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, για τα δικά του προσωπικά παιχνίδια και συμφέροντα να βάζει σε κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί. Δείχνει ότι ακόμα μια φορά ο απερχόμενος Δήμαρχος επιζητά, την διχόνοια και τον διχασμό.
Αντί η σημερινή δημοτική αρχή να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους για την ανεπάρκειά της και την κάκιστη διαχείριση των απορριμμάτων, εξαπολύει ύβρεις και επιθέσεις. Κάποτε μιλούσαν για καραβορουκέτες, μετά για αυταναφλέξεις και τώρα λίγες μέρες πριν τις εκλογές καταγγέλλουν συγκεκριμένους ανθρώπους και την μισή Άνδρο. Γιατί άραγε;
Υπόλογος για την σημερινή κατάσταση είναι ο Δήμαρχος και κανένας άλλος.
Πρέπει να απαντήσει γιατί πριν από λίγες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή, που είναι πρόεδρος, πήρε απόφαση να αφαιρέσει τα χρήματα που είχε για δεματοποίηση και μηδένισε τον κωδικό της δεματοποίησης; Δεν τους ενδιέφερε να κάνουν πλέον δέματα;
Δύο μέρες πριν τη φωτιά ως άλλος προφήτης έγραφε επί λέξη σε Δελτίο Τύπο του Δήμου Άνδρου: «Ελπίζουμε δε για το καλό όλων και κυρίως των κατοίκων των γύρω χωριών να μην δούμε τις επόμενες ημέρες «κάποια παράξενη φωτιά» γύρω από τον δεματοποιητή, στην Σταυροπέδα…..». Όμως οι αναρτήσεις κατοίκων της περιοχής, έκαναν λόγο για μια νέα αυθαίρετη χωματερή που έχει δημιουργηθεί σε άλλη περιοχή, στα νταμάρια της Σταυροπέδας, δίπλα στην κεντρική οδική αρτηρία.
Εφόσον υπήρχε ο κίνδυνος και η υποψία για πρόκληση πυρκαγιάς:
-Γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα;
-Γιατί δεν μπήκαν κάμερες στο χώρο του δεματοποιητή ώστε να πιαστούν επ’ αυτοφόρω οι εμπρηστές;
-Γιατί έφτασε ο Δήμος Άνδρου να έχει στην «πλάτη» του πρόστιμα που αγγίζουν τις 400.000 ευρώ για πλημμελή συνεργασία του δημάρχου με τις ελεγκτικές αρχές.
Για αυτούς τους λόγους προχωράμε σε συντονισμένες κινήσεις.
Πρώτον, σήμερα κιόλας υποβάλλουμε μήνυση τόσο εγώ όσο και όλος ο συνδυασμός μας για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος μας από τον Δήμαρχο κ. Λοτσάρη, με ανυπόστατες κατηγορίες. Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές προσπαθεί με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να εξασφαλίσει την επανεκλογή του με δόλιες μεθόδους. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες πρακτικές.
Δεύτερον, θα στείλουμε επιστολή προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Αιγαίου για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωσή του και να αποδοθούν ευθύνες για την καύση της περιουσίας του δήμου, του δεματοποιητή ύψους 1.000.000 ευρώ.
Τέλος, θα στείλουμε αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις δικές τους ενέργειες σχετικά με την νέα χωματερή που ο κ. Λοτσάρης παραδέχτηκε δημοσίως.
Συνιστούμε σε όλους τους Ανδριώτες και τις Ανδριώτισσες ψυχραιμία και ενότητα. Άλλωστε οι εκλογές δεν αργούν και τότε ο καθένας θα αποφασίσει με γνώμονα το καλό του τόπου μας.
Δεν αξίζει στο νησί μας αυτή η κατάντια. Πρέπει να τιμωρηθούν με την ψήφο μας αυτοί που οδήγησαν το νησί στη διχόνοια και την καταστροφή.
Μπορούμε να διορθώσουμε αυτό το χάλι στο οποίο μας οδήγησε ο απερχόμενος Δήμαρχος και η ανεκδιήγητη παρέα του. Ας τελειώσουμε μια και καλή με αυτές τις πρακτικές και τις συμπεριφορές και όλα όσα μας προσβάλουν σαν πολίτες.
Με αίσθημα ευθύνης,
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος
Θεοδόσης Σουσούδης

Σημείωση: ο Περίγυρος δημοσιεύει τα δελτία τύπου που  εκδίδονται από θεσμικούς φορείς όπως και εν γένει τα δελτία τύπου  που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στο κοινό καλό και συμφέρον.

Για τον ίδιο λόγο προβαίνει στην παρούσα δημοσίευση διευκρινίζοντας  προφανώς ότι δεν συμμερίζεται καμία από τις εκφερόμενες απόψεις στα συγκεκριμένα δελτία τύπου ή και ενδεχόμενα σε όσα ακολουθήσουν.