Όλα στον «βωμό της κάλπης» Του Κυριάκου Θωμά

Όλα στον «βωμό της κάλπης» Του Κυριάκου Θωμά

Όλα στον «βωμό της κάλπης»

Του Κυριάκου Θωμά

Οικονομολόγου

π. Δήμαρχου Υδρούσας, π. Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Διανύουμε το τρίτο 24ωρο από την καταστροφή , μετά από πυρκαγιά, μιας βασικής δημοτικής υποδομής, του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα και ακόμα δεν έχω διαβάσει από τον Θ Σουσούδη:

– να καταδικάζει ρητά και απερίφραστα την πυρκαγιά και την καταστροφή του δεματοποιητή

– να προσπαθεί να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης όποιος και εάν είναι αυτός που την προκάλεσε.

– να προτείνει λύσεις για την άμεση προμήθεια και λειτουργία εκ νέου δεματοποιητή

– να προτείνει το ζήτημα των σκουπιδιών – που τόσο έχει πληγώσει το νησί μας- να μείνει έξω από την προεκλογική ένταση

Αντί αυτών διάβασα:

– για φανταστικά νούμερα εκατομμυρίων που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα (άγνοια ή λαϊκισμός;)

– απόλυτή ταύτιση του Θ Σουσούδη με τον συνοδοιπόρο του Γ Καμήλο ακόμα και στην φρασεολογία (καραβορουκέτα). Το μόνο που μένει να διευκρινιστεί είναι εάν το Θ Σουσούδης βάζει την «ατζέντα» στον Γ Καμήλο ή το αντίθετο.

– την προαναγγελία νομικών ενεργειών εναντίον του δημάρχου!!

– να προτείνονται κάμερες, και έκτακτα μέτρα τα οποία γιατί άραγε ποτέ δεν έλαβε  ο ίδιος όταν καιγόταν η περιοχή επί δημαρχίας του; Γιατί πολύ απλά δεν τα επιτρέπει η αρχαιολογία (εκ νέου άγνοια ή λαϊκισμός;)

– να προαναγγέλλει ένας πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος ότι θα καταγγείλει τον Δήμου και το νησί του για περιβαλλοντικές παραλείψεις (μέχρι τώρα τις καταγγελίες είχε αναλάβει εργολαβικά ο συνοδοιπόρος του Γ Καμήλος, τώρα πια αναλαμβάνει ο ίδιος ο Θ Σουσούδης!)

Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές, ας κατέβουν οι τόνοι. Οι πολίτες γνωρίζουν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Οι αναποφάσιστοι είναι ελάχιστοι. Ας κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις και ας γίνει έστω και τώρα ένας διάλογος. Ένας διάλογος που ποτέ δεν επεδίωξε ως αντιπολίτευση ο κ. Σουσούδης και υπονόμευσε με κάθε τρόπο ο πολιτικός του βραχίονας Γ. Καμήλος.

Ας μην θυσιάζουμε το νησί στο «βωμό της κάλπης».

Υ.Γ. Να θυμίσω στον κ. Σουσούδη πως διαχειρίστηκε ο ίδιος ανεπαρκέστατα τα σκουπίδια. Την φωτιά στην χωματερή, τα σκουπίδια στους δρόμους. Να του θυμίσω πως ο Αντώνης Λάβδας, ο Δημήτρης Λάσκαρης, ο Λευτέρης Μπάλλας, ο Χρήστος Βουραζέρης κι εγώ ξέρουμε ακριβώς για την δική του διαχείριση στην περιοχή της Σταυροπέδας.

Να τον διαβεβαιώσω ότι η κοινωνία δεν έχει πάθει αμνησία. Αντίθετα θυμάται πάρα πολύ καλά. Να του θυμίσω πως οι Γιάννης Γλυνός, Νίκος Θεολόγου και Γιάννης Μαλταμπές ως πολιτικοί αντίπαλοι δεν του έκαναν ποτέ μήνυση και δεν τον κατήγγειλαν για να μην τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πόσα πρόστιμα θα είχε η Άνδρος στην εποχή του αν έκαναν αυτοί την εργολαβία καταγγελιών, που έχει αναλάβει εδώ και 4ετία ο κάποτε άφωνος και σήμερα πολιτικός του συνοδοιπόρος ο Γ. Καμήλος;  Όμως εσένα Θεοδόση το μόνο που σε νοιάζει μετά την πλήρως αποτυχημένη 5ετία σου – που τέλειωσε με 6 συμβούλους από τους 13 – είναι να ξαναγίνεις δήμαρχος. Η αποτυχία δεν σε τρομάζει. Μόνο σου μέλημα να την απλώσεις παντού…

Πηγή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Archives – Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου