«Σώσε με για να σωθείς»: Ζητάμε το Μαίναλο να μείνει ανέγγιχτο (vid)

Βίντεο παραγωγής της Αγγελίνας Χελιώτη μαζί με τον συνεργάτη της Ζαφείρη Ζαφειρόπουλομε τίτλο “ΣΩΣΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ”, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έγκριση που έδωσε η Ρ.Α.Ε. για μεγάλο αιολικό πάρκο στο Όρος Μαίναλο.

Πρόκειται για μια αυτόνομη καλλιτεχνική πρωτοβουλία στην οποία συμμετείχαν νέοι της περιοχής, κυρίως φοιτητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας.

Με αυτό το βίντεο ευελπιστούν στην αφύπνιση και ευαισθητοποίηση πολιτών και αρχόντων για όλα τα βουνα της χώρας μας, τα οποία απειλούνται από την αλόγιστη διασπορά ανεμογεννητριών.

Αναλυτικά:

ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ !

“Ένας αετός γίνεται κορίτσι και σε παίρνει από το χέρι για να σου δείξει την καταστροφή που έχει μπει στο σπίτι σου με ύπουλο τρόπο. Η φύση ζητά τη βοήθειά σου. Όταν σκοτώνεται ένα πουλί κάτι λείπει από αυτόν τον κόσμο. Όταν σκοτώνεται ένα πουλί, σκοτώνεται η ανθρωπιά σου. Αν σώσεις τη φύση θα σωθείς… Αν σώσεις τη φύση, θα σώσεις τον άνθρωπο.”

Με αφορμή την έγκριση που έδωσε η Ρ.Α.Ε για την δημιουργία αιολικού πάρκου στο Μαίναλο και την γενικότερη αλόγιστη διασπορά ανεμογεννητριών σε ολόκληρη τη χώρα, η ομάδα παραγωγής του «ΣΩΣΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ» επιδιώκει να διαμαρτυρηθεί με εικαστικό τρόπο για την καταστροφή που συμβαίνει στο περιβάλλον της Ελλάδας και τις συνέπειες αυτών των «επενδύσεων» στις ζωές των ανθρώπων. Φαίνεται ότι η «πράσινη ανάπτυξη», με τον τρόπο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μόνο πράσινη δεν είναι, αφού κατακρεουργεί κάθε παρθένο βουνό και δάσος με απώτερο σκοπό το κέρδος ολίγων και συγκεκριμένων μεγαλο-επιχειρηματιών.

Η ομάδα παραγωγής του «ΣΩΣΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ» ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει πολίτες, φορείς και άρχοντες στοχεύοντας στην παύση της δημιουργίας μεγάλων αιολικών πάρκων στα υπέροχα βουνά της χώρας μας. Βουνά που βραβεύονται διεθνώς για την ομορφιά τους, κάνοντας τον εναλλακτικό και φυσιολατρικό τουρισμό να ανθίζει. Βουνά και δάση που αποτελούν το σπίτι τόσο ζώων και φυτών όσο και ανθρώπων. .