‘’ Ώρα να πάρουμε αποφάσεις όλοι μαζί για τα σκουπίδια- Ενωτική πρωτοβουλία του Δημήτρη Λοτσάρη’’

‘’ Ώρα να πάρουμε αποφάσεις όλοι μαζί για τα σκουπίδια- Ενωτική πρωτοβουλία του Δημήτρη Λοτσάρη’’

Ο επικεφαλής της παράταξης ‘’ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ’’ κ. Δημήτρης Λοτσάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Άνδρο, λίγο θέλει να τεθεί και πάλι εκτός ελέγχου.

Με αίσθημα ευθύνης και διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας έστειλα πριν από λίγο επιστολή στο Δήμαρχο Άνδρου κ.Σουσούδη με την οποία καταθέτω συγκεκριμένες προτάσεις και μαζί με αυτές και τη θέληση μας να στηρίξουμε τη Δημοτική Αρχή.

Ποιες είναι αυτές οι προτάσεις:

1ον) Να ζητήσουμε από το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ, Γραφάκο και το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ κ.Διδασκάλου να συνεχίσει η λειτουργία του δεματοποιητή στον ίδιο χώρο, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου ΧΥΤΥ. Δηλαδή μόνο για τους 18 μήνες που απαιτούνται ως χρόνο ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του.

2ον) Να απαιτήσουμε από τον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΥ,που έχει ήδη δημοπρατηθεί.

3ον) Εάν το ΚΑΣ αρνηθεί να παρατείνει το χρόνο λειτουργίας του δεματοποιητή στον ίδιο χώρο, τότε να κινηθούμε άμεσα και σε πνεύμα συνεννόησης για την αδειοδότηση νέου χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής γιατί τα πράγματα θα καταστούν οριακά.

4ον) Ως έσχατη αλλά αναγκαία λύση θα μπορούσε να είναι η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Άνδρου με μία όμως προϋπόθεση: επειδή η μεταφορά απορριμμάτων είναι κοστοβόρα, δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι δημότες με αύξηση των τελών. Να ζητήσουμε να καλυφθεί το κόστος με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Όλα αυτά, όλες αυτές οι προτάσεις πρέπει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν αποφάσεις. Στο Δημοτικό Συμβούλιο να κληθούν και οι φορείς του νησιού προκειμένου η φωνή μας να είναι ενιαία και ισχυρή.

Ζήτησα από τον κ.Σουσούδη να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η παράταξη μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ θα προσέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με διάθεση συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων.

Και κάτι τελευταίο ως επίλογο: όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ακυρώσουν το έργο της κατασκευής του ΧΥΤΥ, που ήδη δημοπρατήθηκε, είτε κοροϊδεύουν τους πολίτες είτε λειτουργούν ανεύθυνα.

Οι εκλογές τελείωσαν, χρειάζεται σοβαρότητα από όλους γιατί το πρόβλημα με τα σκουπίδια μπορεί να γίνει πολύ πιο σοβαρό.

Πηγή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Archives – Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου