Δήμος Άνδρου: Καλοδεχούμενη η καθυστερημένη συναίνεση κ. Λοτσάρη, αλλά οφείλετε και ένα συγγνώμη προς τους πολίτες της Άνδρου.

Θεοδόσης Σουσούδης: Υπάρχει πλήρης άγνοια και ανευθυνότητα ή μεγάλο θράσος;

Καλωσορίζουμε τον κ. Λοτσάρη στη λογική και την μετριοπάθεια.

Αντιλαμβανόμαστε την επιστολή του ως αναγνώριση των ευθυνών του, για όλα όσα αδιέξοδα δημιούργησε στο θέμα των απορριμμάτων, αλλά και για τον χρόνο που άφησε αναξιοποίητο, με αποτέλεσμα το εκρηκτικό πρόβλημα αποκομιδής των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η Άνδρος σήμερα.

Ο κ. Λοτσάρης μπορεί να έλειπε από τη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγινε πλήρης ενημέρωση, αλλά μάλλον την παρακολούθησε από το διαδίκτυο. Προφανώς θα έχει δει επιπλέον και τις αναρτήσεις και έχει μάθει για τις συναντήσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των απορριμμάτων.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν είχε ενημερώσει κανέναν. Επιδεικνύει τώρα όψιμο ενδιαφέρον για το πρόβλημα της διαχείρισης, αφού είχε λάβει από τον Ιανουάριο του 2023 από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας εντολή απομάκρυνσης του δεματοποιητή, με καταληκτική ημερομηνία τον Ιανουάριο του 2024.

Δεν έκανε τίποτα τότε από αυτά, που δήθεν μας προτείνει σήμερα. Αδράνησε και επιβλήθηκαν στο δήμο τεράστια πρόστιμα και παράλληλα έφερε το απόλυτο αδιέξοδο στο θέμα, αφού κάηκε και ο δεματοποιητής, πολλούς μήνες πριν, χωρίς καμία πρόβλεψη επισκευής του. Ως μετά Χριστόν Προφήτης προτείνει λύσεις οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί από τον Δήμο. Όσα καθυστερημένα λοιπόν τώρα, προτείνει ο κ. Λοτσάρης και έπρεπε εκείνος να είχε φροντίσει, τον ενημερώνουμε ότι έχουν ήδη γίνει, αν και το ξέρει πολύ καλά. Καλοδεχούμενη λοιπόν η καθυστερημένη συναίνεση, αλλά για να είναι ειλικρινής προϋποθέτει και ένα συγγνώμη προς τους πολίτες της Άνδρου. Αλλιώς, είναι απλά ένας επικοινωνιακός ελιγμός, για να θολώσει τα νερά για τις τεράστιες ευθύνες του, αλλά και για να μπει στο κάδρο της λύσης, επιδιώκοντας να οικειοποιηθεί την όποια επιτυχή έκβαση των ενεργειών που ήδη έχουν γίνει και των προγραμματισμένων συναντήσεων. Δυστυχώς οι συνήθειες και η τακτική του κ. Λοτσάρη, δεν αλλάζουν.

Ως Δημοτική Αρχή που σεβόμαστε την θέση μας και αναλογιζόμαστε την βαρύτητα του θέματος ενδιαφερόμαστε μόνο για το αποτέλεσμα και όχι για λαϊκισμούς και λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Αγωνιζόμαστε για ένα καθαρό νησί με ουσιαστική διαχείριση των απορριμμάτων και ελπίζουμε η αντιπολίτευση του κ. Λοτσάρη, να αντιληφθεί επιτέλους το πρόβλημα και να προχωρήσει σε ουσιαστική συνεργασία και όχι σε λόγια του αέρα.

Πηγή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Archives – Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου