ΕΦΣΥΝ: Νέα γέφυρα λειτούργησε ως φράγμα πλημμυρίζοντας τη Νέα Ιωνία και τον Βόλο

ΕΦΣΥΝ: Νέα γέφυρα λειτούργησε ως φράγμα πλημμυρίζοντας τη Νέα Ιωνία και τον Βόλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τάσος Σαραντής

Ο όγκος των φερτών υλών σταμάτησε πάνω στη γέφυρα, δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο εμπόδιο.

Μια νέα γέφυρα, που ολοκληρώθηκε μόλις πριν από περίπου 2 μήνες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στοίχισε 1.200.000 ευρώ, ήταν η αιτία της καταμαρτυρούμενης εκτροπής του χείμαρρου Ξηριά προς την πόλη του Βόλου αφού λειτούργησε ως φράγμα, όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στις 7 και στις 9 Σεπτεμβρίου -2 και 4 μέρες αντίστοιχα μετά την κακοκαιρία «Daniel»- μέλη του συλλόγου Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον και της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών.

Θορυβημένοι από τις καταγγελίες πολλών κατοίκων, τα μέλη των δύο φορέων ξεκίνησαν ένα ερευνητικό οδοιπορικό, προκειμένου να καταγράψουν μαρτυρίες πολιτών και να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη με τη νέα γέφυρα στον Ξηριά στην περιοχή Άσπρες Πεταλούδες. Ουσιαστικά, παράγοντας ένα ρεπορτάζ που έγινε από πολίτες.

Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία, η νέα γέφυρα έδρασε εξαιτίας των κακοτεχνιών ως φράγμα, αφού ο όγκος των φερτών υλών (δέντρα, βράχια, σκουπίδια, κλπ) σταμάτησε πάνω της δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο εμπόδιο. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ροή του Ξηριά να υπερχειλίσει και να εκτραπεί προς πολλές περιοχές της Νέας Ιωνίας και του Βόλου ακολουθώντας το επίχωμα ύψους άνω των 3 μέτρων περίπου της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας, δίπλα στην οδό Βυζαντίου, τη συνέχεια της οδού Παπαδιαμάντη.

Στην οδό Βυζαντίου οι πολίτες που πραγματοποίησαν τη αυτοψία συνάντησαν τον Έλληνα πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, Χαράλαμπο Τσιαμήτα και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τις καταστροφικές συνέπειες της εκτροπής του χειμάρρου ο οποίος πέρασε μέσα από τα σπίτια συγγενών του και απείλησε τη ζωή τους, παρασύροντας τα ζώα, τους τοίχους, το νοικοκυριό, τα αυτοκίνητά και γενικότερα ολόκληρο το βιός τους. Ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που κατάφερε να υπερχειλίσει ως και τις γραμμές του ΟΣΕ και να παρασύρει ως εκεί αυτοκίνητα από την άλλη πλευρά των γραμμών. 

Στη συνέχεια η εκτροπή του μεγάλου όγκου νερού, λάσπης και φερτών υλικών επί της Βυζαντίου και στις περιοχές πίσω από την οδό Λαρίσης κατέληξε να συναντήσει την κοίτη του χειμάρρου Κραυσίδωνα, που βρίσκεται κάποια χιλιόμετρα ανατολικότερα του Ξηριά, με αποτέλεσμα τις τρομακτικές εικόνες που είδαμε στα μέσα ενημέρωσης και το πλημμύρισμα πολλών συνοικιών στην Νέα Ιωνία και στον Βόλο εκατέρωθεν του Κραυσίδωνα. 

Σημειώνεται ότι στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπάρχει ήδη επίσημη καταγγελία από μηχανικό-ιδιοκτήτη αγροτεμαχίων στην περιοχή, ο οποίος δεν ενημερώθηκε από κανέναν για την κατασκευή της γέφυρας. 

«Οι ευθύνες της Πολιτείας γι αυτή την τραγωδία είναι τεράστιες, οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι και δεν είναι άλλοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, που επέτρεψαν την κατασκευή της νέας γέφυρας-φράγμα. Τα ερωτήματα είναι πολλά και ζητούν επιτακτικά απαντήσεις, αλλά πριν τα ερωτήματα επείγει το γκρέμισμα αυτού του εκτρώματος άμεσα (της γέφυρας), προκειμένου να αποφευχθούν νέες καταστροφές ενόψει του χειμώνα» επισημαίνουν οι δύο φορείς. 

Και ζητούν απαντήσεις στα ακόλουθα:

⇒ Έχει διαταχθεί σχετική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ή τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ή τον υπουργό Δικαιοσύνης μετά από τέτοια καταστροφή; Τι περιμένουν προκειμένου να κινηθούν άμεσα; Να «εξαφανιστούν» τα πειστήρια του εγκλήματος; Μήπως να «εξ-αγοραστούν» όσοι βίωσαν την αποκάλυψη; Μήπως την επόμενη ανθρωπογενή εκτροπή του Ξηριά στη κατεύθυνση συνάντησης του Κραυσίδωνα με τις βροχές που έρχονται; Μήπως όμως τελικά, κατέβει και άλλο το στρώμα της λάσπης και αποκαλύψει το μέγεθος της τραγωδίας κι εκτεθούν οι αδικαιολόγητα κωλυσιεργούντες «λειτουργοί» της Δικαιοσύνης ακόμη περισσότερο απ ότι σήμερα; (Όπως προαναφέρθηκε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα)

⇒ Έχει διαταχθεί ΕΔΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να διαπιστωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις σχετικά με την γέφυρα-φράγμα; 

⇒ Έγινε μελέτη περιβαλλοντικής επίπτωσης προ της κατασκευής της γέφυρας ή όχι όπως καταγγέλλεται στην επιστολή-καταγγελία στο ΤΕΕ;

⇒ Ποια είναι η αντίδραση του Δήμου Βόλου για το γεγονός πως με την κατασκευή της γέφυρας στις Άσπρες Πεταλούδες η Περιφέρεια Θεσσαλίας έθεσε ανθρώπινη ζωή, υποδομές και την οικονομία της περιοχής σε κίνδυνο;

⇒ Θα κληθούν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας κα Δ. Κολυνδρίνη σε απολογία ως εμπνευστές του εν λόγω έργου καθώς και για όποιες άλλες αμέλειες ή παραλείψεις κατά τη διάρκεια της θητείας τους που έθεσαν την ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο;  

 

*Συνεντεύξεις Ιφιγένεια Ηλιοπούλου.

** Βίντεο και φωτογραφίες Στάθης Καραδημητρίου.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών