ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ & ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΟΡΘΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι παρόλο την Aνάκληση χρήσης του Αιγιαλού και του συνεχόμενου θαλάσσιου χώρου και της παράνομης προβλήτας, που επιβάλατε με την Απόφασή σας με ΑΠ 1394/05.01.2022, μόλις πριν ένα μήνα, η εταιρεία Greek WindPower εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις, χθες και σήμερα (5 και 6 Ιαν.)

Σε επικοινωνία με το Λιμεναρχείο που καταγγείλαμε το γεγονός, μας πληροφόρησαν ότι η Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων εξέδωσε έγγραφο που επιτρέπει την χρήση του Αιγιαλού, γεγονός που μας προξένησε κατάπληξη,  πως μία υφιστάμενη Υπηρεσία παραβιάζει κατάφωρα την δική σας Απόφαση ως την μόνη αρμόδια Υπηρεσία, προϊσταμένη Υπηρεσία της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, που όπως μας είχατε ενημερώσει στις τηλεφωνικές επικοινωνίες μετά την Αναφορά που σας υποβάλαμε στις 14.11.2021 η υφιστάμενη υπηρεσία επιβλέπει, εκτελεί αυτοψίες και προτείνει στην δική σας Υπηρεσία που είναι η μόνη αρμόδια να εκδώσει Απόφαση. Συνεπώς αυτή η ενέργεια της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων θεωρούμε ότι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να έχει την όποια ισχύ και με αυτήν την παραβίαση η εταιρεία να χρησιμοποιεί εκ νέου τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις, δεδομένου ότι μετά την ανάκληση που επιβάλατε με το παραπάνω μνημονευόμενο έγγραφο, αυτές οι ενέργειες καθιστούν  παραβίαση της ιεραρχίας.

Καλούμε όπως δώσετε άμεση εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες και το Λιμεναρχείο Άνδρου, όπως εφαρμόσουν άμεσα την δική σας Απόφαση, ήτοι να απαγορευτεί η χρήση του Αιγιαλού και της παράνομης προβλήτας και να επιβάλετε τις κατά τον Νόμο κυρώσεις σε όσους παρανόμησαν.

Επίσης καλούμε τις Εισαγγελικές Υπηρεσίες Κυκλάδων όπως ενεργήσουν άμεσα κατά των ηθικών και φυσικών αυτουργών της παραβίασης της Απόφασης της Γενικής Δ’νσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινοφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών με Α.Π. 1394/05.01.2022 (συνημμένη με την παρούσα).

Θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι η Άνδρος διαθέτει λιμάνια, όπου αν ήθελε η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και να μην συνεχίζει την τακτική των αυθαιρεσιών και των παραβιάσεων των αδειών που έχει πάρει.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις δικές σας άμεσες και επείγουσες ενέργειες. Δεδομένου ότι χαράματα Δευτέρας 7/2 προσέδεσε στην παράνομη προβλήτα ξανά η φορτηγίδα «ΜΑΡΙΑ Τ».

Άνδρος   06 Φεβρουαρίου 2022

KINΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  SAVE ANDROS

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ_ΑΙΓΙΑΛΟΣ ΣΤΕΝΟ_ΑΝΔΡΟΣ 06.02.2022