Ανδρος Νέοι Ορίζοντες: Εκτίθεται η διοίκηση Λοτσάρη

«Ο αυτεπάγγελτος έλεγχος και το έγγραφο της αποκεντρωμένης εκθέτουν ακόμα μια φορά την συμπαράταξη Λοτσάρη» καταγγέλουν οι “Νέοι Ορίζοντες” του Θ. Σουσούδη 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Αιολικού Πάρκου στο Φραγκάκι, κατασκευάστηκε προβλήτα στην περιοχή, για την εκφόρτωση των ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ των ανεμογεννητριών, γεγονός που αποτυπώθηκε πλήρως από ρεπορτάζ σε ιστοσελίδα, του γνωστού συμβούλου επικοινωνίας του κ. Λοτσάρη.

Το ρεπορτάζ ήταν αποκαλυπτικό, αφού από τις φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί έγινε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Λιμενικής Αρχής Άνδρου, με επικεφαλή τον Λιμενάρχη Άνδρου.

Ο Λιμενάρχης ως όφειλε, πράττοντας το αυτονόητο που του επιβάλλει το υπηρεσιακό του καθήκον και με τα φωτογραφικά στοιχεία που είχαν προκύψει, προχώρησε άμεσα σε αυτοψία και συγχρόνως διέταξε παύση εργασιών, αφού διεπίστωσε ότι παραβιάστηκαν οι όροι της μελέτης για το εν λόγω έργο.

Φυσικά ήταν αναμενόμενο να ξεσηκωθούν οι γνωστοί άγνωστοι εναντίον του. Ακόμα και ο Λιμενάρχης, κατ’ εκείνους, δεν έχει δικαίωμα να εκτελεί το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ του ΚΑΘΗΚΟΝ.

Μήπως δεν έχει δικαίωμα στον έλεγχο και η προϊσταμένη αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου?

Υπενθυμίζουμε το πρόσφατο έγγραφο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου εκθέτει άμεσα τον κ. Λοτσάρη, που προσπάθησε να ακυρώσει ανόητα και αυτοβούλως,  κανονικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου.
Το έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης τον εκθέτει κατηγορηματικά, υποδεικνύοντάς του, ότι το συμβούλιο ήταν καθόλα νόμιμο.

Το ερώτημα πάλι, που προκύπτει, είναι:

Ποιος θα διαφυλάξει την προστασία του τόπου, την νομιμότητα των διαδικασιών και την τήρηση των όρων της μελέτης?
Ο δήμαρχος, ο οποίος είναι ο άμεσα υπεύθυνος, γι αυτή τη διαδικασία,  δυστυχώς ήταν πάλι απών.

Υπενθυμίζουμε επίσης, τις λεκτικές και ανεπίτρεπτες επιθέσεις κατά των συμβούλων του Λιμενικού Ταμείου, κ.κ. Τρανάκου και Αδάμη, κατά του Προέδρου του Λ.Τ., κατά του δημάρχου Τήνου, κατά του Λιμενάρχη Άνδρου.

Τέλος υπενθυμίζουμε την υπόσχεση του δημάρχου, για άμεση σύνταξη μελέτης χωροταξίας των ΑΠΕ, για την οποία κατηγορούσε όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Έχουν περάσει περισσότερο από δύο χρόνια και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίες οι «κραυγές υστερίας» εκ μέρους του κύκλου του δημάρχου κ. Λοτσάρη και δεν είναι πλέον να απορεί κανείς για τις τρέχουσες ανεπίσημες πλην ξεκάθαρες αντιδράσεις τους.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Λοτσάρης εκθέτει όχι μόνο τον εαυτό του και τους συμβούλους του, αλλά ολόκληρη την Άνδρο.

Το μόνο παράδειγμα, που δίνει με τις πράξεις του, είναι το παράδειγμα προς αποφυγήν.

«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Πηγή: Ανδρος Νέοι Ορίζοντες: Εκτίθεται η διοίκηση Λοτσάρη .